Svarvning och Skärande Bearbetning

skärande-bearbetningInom skärande bearbetning ingår svarvning med exempelvis cnc-svarvar och fräsning. Beroende på hur avancerad själva bearbetningen är och vilka volymer det är som avses krävs olika typer av svarvar.

Det vanligaste är att använda sig av en 2-axlad CNC-svarv för enklare svarvningsuppdrag. Dessa typer av svarvar genomför arbetet relativt snabbt. I de mer komplexa fallen krävs däremot svarvar med upp till 10 axlar. CNC-maskiner med ett högre antal axlar är också bäst lämpade för större serier.

Detta är dock inte något som man behöver tänka på eftersom tillverkningsföretaget avgör vilken typ av svarv som behövs.

Varför denna svarvningsteknik?

Fördelen med svarvning med hjälp av skärande bearbetning är att den är mycket kostnadseffektiv. Legotillverkning är inga problem och det går att få fram exakta kopior utan några avvikelser från 3D-modeller genom att programmera in alla värden. Dessutom är tekniken mycket miljövänlig i de fall då laser och vatten används vid svarvningen.

För kunden innebär CNC-svarvning inga konstigheter. Det som krävs är endast en specifikation för den detalj som ska tas fram. Efter att dessa data har kommit CNC-operatören tillhanda kan själva arbetet påbörjas.

Inom Gnosjöregionen finns de flesta företag som arbetar med svarvning och olika sorters skärande bearbetning. Begär en offert idag för att kunna påbörja arbetet med just din komponent.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.